روش های افزایش قد متداول

مجلات روی کیوسک روزنامه فروشی را که ورق بزنید، انواع مختلف آگهی های تبلیغاتی محصولات افزایش دهنده قد را می بینید. چسب های گیاهی، مچ بند های مغناطیسی، دستگاه ماساژ دهنده و دارو های جدید برای افزایش قد با مارک ها و ضمانت های مختلف. تولیدکنندگان برچسب های پوستی افزایش دهنده قد، استفاده از آنها را بدون عارضه عنوان می کنند. اما این قبیل برچسب ها از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تایید نمی شوند و فاقد مجوزند.مریم.م یکی از مصرف کنندگان برچسب های پوستی افزایش دهنده قد است. او مدت شش ماه از این برچسب ها استفاده کرده ولی در نهایت تغییری در میزان قد او ایجاد نشده است. او از خرید برچسب های پوستی افزایش دهنده قد پشیمان نیست؛ زیرا هر چند که باعث افزایش قد او نشده اند، اما مشکلی هم برایش ایجاد نکرده اند.اما آزمودن همه روش های افزایش دهنده قد چنین بی خطر نیست. لیلا عیوض زاده، کارشناسی تغذیه می گوید: « استفاده از این دارو های هورمونی، به ویژه پس از بلوغ بسیار مضر است و به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

تزریق آمپول های هورمون رشد در کودکانی که روند طبیعی رشد را سپری می کنند، چرخه طبیعی ترشح هورمون ها را مختل کرده و باعث بلوغ زودرس و کم کاری غده تیروئید می شود. همچنین، رشد عرضی بدن و بدشکلی اسکلتی را به دنبال خواهد داشت».مچ بندها و آیز های مغناطیسی محصولات دیگری هستند که برای افزایش قد به بازار ارائه شده اند. این مچ بندها هر عدد ۱۰ الی ۱۴ هزار تومان قیمت دارند و احتمالاً با افزایش ترشح هورمون رشد باعث افزایش قد می شوند. اما استفاده از این ابزار هم برای افزایش قد مورد تایید پزشکان نیست.دکتر ناصر علیخانی، فوق تخصص بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم می گوید: «حتی اگر این مچ بندها بنا به ادعای سازندگان آنها باعث ترشح هورمون رشد شود، در بالغان بی اثرند و در کودکان اختلالات هورمونی ایجاد کرده و به رشد، آسیب می زنند».

اما پرخطرترین روش متداول برای افزایش قد، جراحی است. در دهه ۵۰ میلادی روش افزایش قد ایلیزاروف در کشور شوروی سابق ابلاغ شد. در این روش با استفاده از دستگاهی طول استخوان پا های فرد را افزایش می دهند. در سنین ۱۸ تا ۳۰ سالگی، جراحی افزایش قد بهترین نتیجه را می دهد.
دستگاه افزایش دهنده طول استخوان با آورد کردن کشش به طور متوسط روزانه یک میلی متر به طول آن می افزاید. به اعتقاد طرفداران جراحی افزایش قد، این عمل فقط به یکی دو روز بستری نیاز دارد و در حین ترمیم استخوان فرد می تواند راه برود و کار های روزمره اش را انجام دهد. حتی سه الی چهار ماه پس از عمل می تواند ورزش کند.در ایران برای نخستین بار دکتر محمدعلی حاجی قاسم در سال ۱۳۶۸ جراحی افزایش قد را انجام داد. هزینه انجام این جراحی در تهران در حال حاضر در حدود یکصد میلیون ریال است و جوانان زیادی با هدف افزایش قد داوطلب انجام آن هستند.یک متخصص ارتوپدی در تهران می گوید:«کشیدگی بیش از حد و در نتیجه پارگی عضله از جمله عوارض انجام این قبیل جراحی هاست. به دنبال این عارضه، عضله فرد کارایی قبل را نخواهد داشت. کاهش استحکام استخوان و نیز عفونت استخوان از دیگر عوارض احتمالی این جراحی است».

برخی از افرادی که برای بلند قد شدن جراحی را انتخاب کرده اند، از بر هم خوردن تناسب طبیعی اندامشان شکایت دارند. یعنی چنین به نظر می رسد که طول دست ها در آنان کوتاه تر از حد معمول است.
شما هم اگر از کوتاهی قد رنج می برید، می توانید یکی از روش های متداول برای افزایش قد را امتحان کنید. اما به یاد داشته باشید که هیچ کدام از این روش ها به اندازه در پیش گرفتن رژیم غذایی صحیح و خواب و ورزش کافی مفید نیستند؛ به خصوص اگر نوجوانی در سنین رشد هستید.منبع :سايت آفتا
1- ورزش ها مناسب: این ورزشها بخصوص در دوران بلوغ بسیار موثر بوده و نتایج خوبی میدهند.

2- تغذیه مناسب

3- تزریق هورمون رشد

4- جراحی
منبع : پایگاه تخصصی افزایش قد

Posted in تناسب اندام, سبک زندگی, قد and tagged .


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.