گروه غذایی: خورش – انواع خورش
خورش – خورش سبز
مناسبت های خاص – شب یلدا
مناسبت های خاص – چهارشنبه سوری
مدت زمان آماده شدن: معمولی
ابزارهای مورد نیاز: گاز
دستور: ایرانی
مواد لازم:
مرغ: 1 عدد
گشنیز، تره، جعفری، نعناء، ریحان، سیر تازه: 600 گرم
پیاز: 1 عدد
سیر: 5 حبه
رب انار: 1/5 پیمانه
آب نارنج: به مقدار لازم
گردو: 400 گرم
سبزی را خیلی ریز خرد کرده و در روغن، خوب سرخ کنید در آخر گردوی پودر شده، پیاز و سیر خرد شده را اضافه کنید حدود 5 دقیقه مرتب هم بزنید. 3 تا 5 لیوان آب به آن اضافه کنید. به قدری که روی سبزی را بپوشاند. تکه های مرغ مزه دار شده (با نمک و فلفل، رزماری و پودر زنجفیل یا زعفران چند ساعت مزه دار شده )را در روغن سرخ کنید به سبزی اضافه کنید. رب انار را در کمی آب حل کنید و به خورش اضافه کنید. زیر حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا خورش به روغن بیافتد. 2 تا 3 ساعت بسته به اندازه تکه های مرغ زمان لازم است تا تکه های مرغ بپزد و خورش با شعله کم به روغن بیافتد و به اصطلاح جا بیافتد.در صورت تمایل نیم ساعت پیش از سرو آن آب نارنج یا آب غوره اضافه کنید.
- می توانید در همان ابتدا رب انار را در آب حل کنید و به خورش اضافه کنید و یا اینکه بعد از بجوش آمدن آب، رب انار را اضافه کنید.
- در تصویر از مرغ درسته استفاده شده است. یکی از همان ابتدا در خورش قرارداده شده و دیگری به طور جداگانه در فر پخته شده است.زمان آماده شدن خورش بسته به پخته شدن مرغ دارد بنابراین زمان بیشتری نیاز دارد تا خورش خوب بپزد و جا بیافتد.
- این خورش بسیار چرب است. در صورت تمایل می توانید سبزی را فقط تفت دهید. و از مقدار گردوی کمتری استفاده کنید.
- اگر می خواهید برای مهمانی رسمی این خورش را آماده کنید بهتر است سبزی را خیلی خوب سرخ کنید.
- در صورت تمایل می توانید مرغ را جداگانه آماده کنید و زمان سرو روی خورش قراردهید.اما از لحاظ مزه بهتر است مرغ را در خورش بپزید.
سبزی را خیلی ریز خرد کرده و در روغن، خوب سرخ کنید در آخر گردوی پودرشده، پیاز و سیر خرد شده را اضافه کنید حدود 5 دقیقه مرتب هم بزنید. 3 تا5 لیوان آب به آن اضافه کنید. به قدری که روی سبزی را بپوشاند.
تکه های مرغ مزه دار شده (با نمک و فلفل، رزماری و پودر زنجفیل یا زعفران چند ساعت مزه دار شده)را در روغن سرخ کنید به سبزی اضافه کنید.
رب انار را در کمی آب حل کنید و به خورش اضافه کنید.
زیر حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا خورش به روغن بیافتد. 2 تا 3 ساعت بسته به اندازه تکه های مرغ زمان لازم است تا تکه های مرغ بپزد و خورش باشعله کم به روغن بیافتد و به اصطلاح جا بیافتد.در صورت تمایل نیم ساعت پیش از سرو آن آب نارنج یا آب غوره اضافه کنید.